Premstage Suriname 

Premstage houdt zich al langer dan 24 jaar bezig met het regelen van stageplaatsen en huisvesting voor Nederlandse en Belgische studenten die naar Suriname wensen te komen voor hun stage. Wij onderhouden contact met Surinaamse bedrijven waaronder: Ngo’s, stichtingen, advocatenkantoren, ziekenhuizen, ministeries, scholen en nog tal van andere organisaties. Verder begeleiden we de studenten met alle nodige hulp gedurende hun verblijf in Suriname.       
Tijdens de stageperiode is er altijd ruimte voor een avontuurlijke reis naar het binnenland van Suriname. Premstage biedt daarom ook excursies naar de districten en het amazone regenwoud van Suriname.

Kernwaarden 

Veiligheid en Betrouwbaarheid

Premstage stelt veiligheid en betrouwbaarheid op de eerste plaats. We zorgen voor een veilige en betrouwbare woon-, studeer- en werkomgeving voor onze medewerkers, studenten en de gemeenschappen om ons heen.

Eerlijkheid en Zorgzaamheid

We wezen eerlijk in alle handelingen en plaatsen het belang van studenten voor de eigen.

Verantwoordelijkheid en Effectiviteit

Het is onze plicht om ervoor te zorgen dat alle gebeuren goed en gerealiseerd verlopen.

Missie 

Premstage Suriname garandeert aan Nederlandse en Belgische studenten de meest veilige, professionele en avontuurlijke stageperiode in Suriname. Premstage helpt de studenten met het opdoen van levens- en beroepsinzichten uit dit ontwikkelingsland.

Visie 

Binnen een decennia een uitwisseling creëren tussen Surinaamse, Nederlandse en Belgische studenten en hen met levens- en beroepsinzichten verrijken, waardoor zij een betere bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun samenleving.

Ontstaan van Premstage

In de jaren 1998 bleek behoefte te bestaan bij de Hanze Hogeschool Groningen om stages voor studenten van de Hanze in Suriname te organiseren. Uit Groningen kwamen heel wat richtingsvertegenwoordigers naar Suriname. Na diverse successievelijke ontwikkelingen is dat initiatief uitgegroeid tot een onafhankelijk stagebemiddelingsbureau, opgericht door de heer drs. B. Premchand.

Bodha Premchand (1955-2015)

Grondlegger

De Vader des Huizes en grondlegger van Premstage Suriname.

Drs. B. Premchand studeerde, na de Pedagogische Academie in 1973 in Den Haag te hebben afgemaakt, Pedagogische en Andragogische Wetenschappen in Leiden. In Nederland was hij actief betrokken bij het welzijnsvraagstuk van Surinamers. Hij is werkzaam geweest op het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en is daarnaast docent geweest aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur en AdeKUS. Van 1999 tot 2009 is hij directeur geweest van Stichting Sahara, die in het westelijk deel van Suriname (Coronie en Nickerie) handelingscapaciteiten bevorderde van individuen en organisaties. In nauwe samenwerking met de Hanze Hogeschool uit Groningen richtte hij in 1998 Premstage Suriname op.

Shrutikant Premchand

Managing Director

Shrutikant houdt zich bezig met het administratief gedeelte van Premstage Suriname en is tevens de eindverantwoordelijke in Suriname. Hij zorgt ervoor dat de studenten de juiste begeleiding krijgen in Suriname en introduceert hen. Verder helpt hij de studenten met het organiseren van excursies naar het binnenland. Hij studeert momenteel Sociologie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Ravin Premchand

Technische dienst / Keukenmeester

Ravin is de technische kracht van Premstage Suriname. Hij is de klusjes man die al het technische werk op zich draagt. Ook helpt hij met het organiseren van excursies naar het binnenland van Suriname. Hij is de keukenmeester van Premstage Suriname.

Maya Premchand

Chef

De Moeder van Premstage… Maya! Die houdt zich bezig met het huishoudelijk gedeelte van het studentenhuis en is tevens de chef van het huis.

Premstage Suriname

KKF: 81521  ISIC-Code: 7820
Kwattaweg 70
Paramaribo, Suriname
WhatsApp: (+597)-8701617
E-mail: info@premstage.nl