Recensies

Studenten en scholen hebben veel te vertellen over Premstage Suriname.
Lees je mee?

Mika Mengerink
Mika Mengerink
2024-02-18
Britt van de Kragt
Britt van de Kragt
2024-02-18
Hele fijne tijd gehad bij Premstage, je wordt meteen geholpen bij alle vragen die je hebt en er is fijne begeleiding! Het hele team is vriendelijk en voelde me snel thuis! ❤️
Femke Zwiep
Femke Zwiep
2024-02-18
3 maanden op de kwattaweg gewoond. Groot huis met gezellige gezamenlijke zitplek. 24/7 service van de huisbaas Shrutikant die ook op het terrein woont en erg betrokken was. 3 keer in de week werd er voor ons gekookt door Maya. Schoonmaak en wassen werd ook voor ons gedaan. Top service en echt een aanrader!
Anne Roos
Anne Roos
2024-02-18
Ik heb 3 maanden verbleven in het Premstage huis, en echt een super leuke tijd hier gehad. De huisbaas Shrutikant staat dag en nacht voor je klaar wat heel fijn is. We hadden ook de mogelijkheid dat er voor ons gekookt werd 3 keer per week door Maya, dus dat was ook goed geregeld. Ook wordt de was gedaan, super chill. Vanuit premstage wordt een trip naar Voltzberg aangeboden met het hele huis, een grote aanrader!! Deze staat zeker op mijn nummer 1 trips in Suriname. Buiten heb je een gezamenlijke plek met hangmatten en banken waar je lekker kan zitten en ‘s avonds samen kan eten. Verblijven in het Premstage huis erg aan te raden!
Julie Franken
Julie Franken
2023-12-09
Heel fijn gehad 3 maanden bij Premstage. Er is altijd iemand voor vragen of hulp. 3 keer in de week werd er voor ons gekookt. 1 keer in de week gewassen en schoon gemaakt. Mooi huis met een gezellige buitenplaats. Ik raad het iedereen aan.
Sophie Kip
Sophie Kip
2023-11-03
Super goede ervaring met Premstage! Mooi huis, voorzieningen zijn goed. Fijne plek waar je beneden met ze allen kunt zitten. Kamer was prima met goede airco. Bij problemen was er altijd iemand aanwezig om snel te helpen, ook kon je altijd appen of bellen wat erg fijn is. Top tijd gehad!
Demi Heger
Demi Heger
2023-08-24
Naar het buitenland gaan is voor iedereen een avondtuur op persoonlijk gebiedt tot op het leer gebied. Het kan eng zijn om zo ver van huis, familie en vrienden te gaan. Premstage geeft het gevoel dat Suriname jou nieuw thuis is. Voordat je gaat, tijdens je reis en nadat je terug bent. Al die tijd is Premstage er voor jou! Mij gaf het een warm welkom en een zeer vertrouwd gevoelt. Het voelde als thuiskomen in een land waar ik nog nooit ben geweest. De liefde die jij krijg van Premchand, gids van Premstage en onze lieve Maya is niet te beschrijven!!!! Dag en nacht staan deze toppers voor je klaar. Laten je de mooie delen zien van het land, cultuur en geschiedenis. Een tijd die ik nooit meer zal vergeten met dank aan deze mensen! Graag ga ik dan ook een keer terug naar deze toppers!!!
Romee Bierman
Romee Bierman
2023-07-25
Tijdens mijn stage in Suriname verbleven in het studentenhuis van Premstage aan de Kwattaweg. Fijne locatie en top service vanuit Premstage bij alles wat nodig is. In een Onbekend land is het echt fijn als je iemand hebt waar je bij terecht kan met vragen etc. Ook organiseren ze leuke tripjes waarbij je veel van het land ziet. Echt een aanrader!
Amarens Dijkstra
Amarens Dijkstra
2023-07-25
5 maanden in Suriname gewoond aan de Kwattaweg. Gelijk al vanaf het begin erg veel gehad aan Premstage! Gedurende het verblijf kon ik altijd terecht bij de huisbaas wat mij een erg fijn gevoel gaf. Ik zou iedereen Premstage aanraden! ;)
Ashera W
Ashera W
2023-07-03

De verhalen van studenten en onderwijsinstellingen

Vanuit Bureau Buitenlandstages van de Hanzehogeschool Groningen werken we al jaren samen met de familie Premchand. Daar zijn een aantal goede redenen voor.

We vinden dat het huis en de kamers aan de Kwattaweg een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben. Je woont er goed, er wordt schoongemaakt, je kleren worden zelfs gewassen, je kunt af en toe mee-eten als je wilt en je kunt deelnemen aan de tripjes die ze zelf organiseren. Als je hier woont zit je in de Surinaamse samenleving, maar de familie Premchand is ook goed op de hoogte van Nederlandse wensen en gebruiken. Ze staan altijd klaar met tips en adviezen.

Ook is het er veilig wonen, dat is net zo belangrijk, zo niet het allerbelangrijkste. Voor de hogeschool en de ouders van studenten is dat een prettig gevoel. Ook bij eventuele ziekte etc. staat de familie Premchand klaar.  De Kwattaweg is een doorgaande weg, de bus stopt voor de deur en als de bus niet meer rijdt zijn er altijd taxi’s van Premstage zelf aanwezig. Zo kom je makkelijk op je stageadres, in de stad of in het uitgaansleven.

De sfeer in huis is gezellig. Er wonen altijd veel meer studenten van verschillende Nederlandse hogescholen en universiteiten, maximaal 21. Voor vijf maanden naar het buitenland gaan is altijd een grote stap, maar het is een fijn idee dat je ergens een echt thuis hebt waar je niet alleen bent. Dat is hier zeker het geval!

Marius Bremmer

BBS, Hanze Hogeschool Groningen

Gedicht door Ashera Westra - Social Work NHL STENDEN

Premstage, een tijd om nooit te vergeten. Een avontuur die je aan gaat. Probeer het maar eens te beschrijven met je woorden. De juiste letters en de juiste woord keuze. Dat wil niet. Het is een gevoel, iets wat je moet ontdekken.

Premstage, een tijd om nooit te vergeten. Alles thuis achterlaten, een nieuw begin maken. Een nieuwe start in een ander land. Stage lopen in Suriname, waar de natuur adembenemend is, waar je aan de kant staat te wachten tot de bus er aan komt. Waar je kan genieten van een culinaire keuken. Waar alles op een lager pitje staat.

Premstage, een tijd om nooit te vergeten. Tripjes maken naar het binnenland. Van nieuw Nickerie tot aan Voltzberg. Variërend van relaxing tot aan hoge intensiviteit. Verschillende Culturen opsnuiven op een onvergetelijke manier. Watervallen bezichtigen waarover je kan dromen. Iets ontdekken wat niet in de handen is van de mens

Premstage, een tijd om nooit te vergeten. Waar je jezelf tegen komt op een manier die je niet zag aan komen. Waar je connecties maakt en mensen ontmoet voor het leven. Waar je je dromen kan volgen en waar je kan zeggen zo ver zijn we gekomen. Premstage, waar je avontuur in Suriname begint.

Mijn stage periode van 6 maanden in Suriname was echt een geweldige tijd. Ik heb kennis gemaakt met de Surinaamse cultuur en met de mensen, hier heb ik veel van en over geleerd. Ook heb ik in deze 6 maanden veel gezien van het land, want ja de natuur in Suriname is adembenemend! Deze tripjes deed ik vaak met huisgenoten, de sfeer in ons huis zat altijd goed, ik heb veel plezier en ook steun aan ze gehad.

In een toch wel korte periode heb ik veel geleerd van mijn stage, het land en de mensen om me heen. Dit heeft mij als persoon een stuk wijzer gemaakt. De tijd die ik in Suriname heb doorgebracht was een avontuur die ik niet had willen missen, in een woord GEWELDIG!

Voor tijdens en na mijn stage periode ben ik begeleid door Premstage, deze begeleiding beviel mij ontzettend goed. Er stond vanuit Premstage altijd iemand voor me klaar wanneer ik vragen had of wanneer ik hulp kon gebruiken. Ook waren er erg veel mogelijkheden qua stageplekken, trips en tours, huisvesting en begeleiding. Dat heeft er voor gezorgd dat ik zorgenvrij heb kunnen genieten van mijn stageperiode in Suriname.

Tycho Wirtz

Sport en Bewegen, ROC

Je word hartelijk ontvangen bij aankomst op de Kwattaweg met een maaltijd! Op deze plek ben je tijdens je verblijf in goede handen. Maya en haar jongens helpen wanneer nodig. Ook zijn ze zeker bereid iets extra’s te doen. Zo zat ik op een ochtend aan een ontbijtje klaargezet door Maya, wat geregeld was vanuit Nederland als een verassing. Maya kan erg goed koken en dat is zeker een toegevoegde waarde want er is een eigen menukaart waaruit je avond eten kunt bestellen! Erg gezellig om in de avond samen te eten met je huisgenoten!

Emma Haarsma

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, NHL Stenden

Tijdens mijn verblijf in Suriname heb ik met veel plezier aan de Kwattaweg gewoond. ‘Huize Kwatta’ is een gezellige studentenplek die er mede voor heeft gezorgd dat ik me snel thuis voelde in Su. Samen met mijn huisgenoten heb ik het mooie leven in Paramaribo ontdekt. Ook de woning zelf heb ik als prettig ervaren. Een voordeel is dat er buiten een plek met een grote tafel en hangmatten is, zodat je altijd buiten kunt chillen (wel zo lekker met het weer hier). Daarnaast is er een vaste schoonmaakster die iedere week langskomt en ook de kleding wast. De familie waar je woont is erg gastvrij. De vrouw des huizes geeft je een warm welkomsgevoel en kan heerlijk koken. Een van haar zonen, Shrutikant, regelt verder de boel en staat altijd voor je klaar wanneer je iets nodig hebt. Verder heb ik ook hele leuke tripjes met het huis gedaan, vooral de Voltzberg is een echte aanrader!

Jelmer Loopstra

Pabo, Hanze Hogeschool Groningen